Fot. Anna Krasko/Agencja Wyborcza.pl
Niebieski spokój
Druga propozycja to niebieski obrus z białą zastawą. Biała porcelana zawsze dobrze wygląda i jest uniwersalna. Do miseczek Joanna nałożyła mchu, by mocniej zaznaczyć bliskość natury. Jeść tego nie będziemy, ale wygląda efektownie. Do tego żółte żonkile na środku stołu i zielona trawa zadziorne wystająca z kieliszków na jajka.
Fot. Anna Krasko/Agencja Gazeta
Drożdżowy baranek leżakuje w bukszpanie. Wokół niego zielono czerwone jajka. Na wielkanocnym stole nigdy ich nie brakuje. Pochodzą jednak od kur hodowanych w zwykłych kurnikach i na wolnym wybiegu. Slow food to idea przyświecająca świętom Joanny. Na serwetkach gałązki wiosennych bazi. Dekoracja jest prosta i nowoczesna, jednak nie odbiega od tradycyjnego stylu.
Fot. Anna Krasko/Agencja Gazeta
Fot. Anna Krasko/Agencja Gazeta
Wszystkie komentarze